4 módszer, amivel megőrizhetjük melleink szépségét

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. április 13.

Idővel, akármit teszünk is, a mell elkezd megereszkedni, de azért vannak trükkök, amelyekkel késleltethetjük az idő romboló munkáját.

Fodor Marcsi írása

 

Ha jót akarunk a kebleinknek, valójában csupa olyasmit kell tennünk, ami az egész testünkre, egészségünkre jó hatással van: kerülni a dohányzást, az alkoholt, a szénsavas üdítőket. Minden, ami szebbé és kiegyensúlyozottabbá tesz minket, a melleinkre is biztosan jó hatással lesz!

 

Egészséges étrend

Mivel a mell nagy része zsír, rengeteg tartósítószert, adalékanyagot tárol. Ha csökkentjük a telített zsírsavak és transzzsírok bevitelét, valamint figyelünk a finomított szénhidrátok elkerülésére, akkor ezek képesek kiürülni a szervezetünkből, és egészségesebbé válnak a sejtjeink.

 

Napfény

A D-vitamin rákmegelőző hatását több kutatás is bizonyította. Többféle forrásból is be lehet vinni a szükséges mennyiséget: egyrészt napfény hatására természetes módon is termelődik a szervezetben (a napi szükséglet fedezésére már az alkarok 15 perces napoztatása is elegendő), másrészt pedig bizonyos táplálékok is tartalmazzák, úgymint a tejtermékek, a gomba, a tengeri halak vagy a máj.

 

Torna

A mellizmok nem játszanak szerepet a mell feszességének megőrzésében, így rendszeres tornával sem lehet megelőzni azok megereszkedését. De a mell alatt található izmokat és a hátizmokat meg lehet erősíteni, aminek következtében jobb lesz a testtartásunk, és ha fizikailag nem is, legalább optikailag feljebb kerülnek a melleink.

 

Masszázs

Ősi gyógymód, amely serkenti a vér és a nyirokrendszer keringését, így sejtszinten energetizál. A melleinket saját magunk is tudjuk masszírozni, és ennek dupla haszna van. Egyrészt a masszázshoz használt olaj táplálja a mell finom és érzékeny bőrét, másrészt serkenti a vérkeringést és a nyirokkeringést, amit napközben a szoros ruha, melltartó gátol.