Az ápolt láb 5 titka

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. augusztus 5.

A szandál és papucs is csinos viselet, ám tény, hogy nem sokat takarnak. Így aztán nyáron érdemes extra figyelmet fordítanunk a megfelelő lábápolásra!

  • A száraz, megvastagodott, kirepedezett sarkon, talppárnákon könnyebben megtelepedhetnek a kórokozók, ami kellemetlen lábszaghoz, gombás fertőzéshez vezethet, ezért különösen fontos, hogy a bőrkeményedést megszüntessük. Ehhez a legjobb, ha szakember – pedikűrös – segítségét kérjük.

 

  • Mivel a lábfej bőrrétege nem termel zsírt, ezért nekünk kell gondoskodnunk a hidratálásáról. A legjobb, ha esténként fürdés után krémezzük be, és zokniba bújunk.

 

  • A tyúkszemek, kemény, elszíneződött, megkérgesedett, berepedezett bőrkeményedések eltávolításával ne kísérletezzünk otthon, ebben az esetben is bízzuk a kezelést inkább szakemberre.

 

  • Ha elszíneződik a körmünk, hámlik, viszket a bőrünk, ne hanyagoljuk el, valószínűleg gombás fertőzésről van szó, amit kezelni kell! Hogy megelőzzük a további fertőzéseket, viseljünk jól szellőző lábbelit, pamutzoknit, kerüljük a közös zuhanyzót, a vendégpapucs, közös körömolló használatát.

 

  • A lábkörmeinket mindig csipesszel formázzuk! Figyeljünk oda, hogy a köröm a lábujjnál rövidebb legyen – így nem zavar majd a cipőben – a sarkait ne ívesre vágjuk, ahogy a kézkörmöt szoktuk, mert úgy könnyebben benő, inkább hagyjuk meg a természetes, szögletes vonalát.