Mondd meg mikor születtél, megmondom, egészséges leszel-e? (nyár)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. augusztus 30.

Tudományosan is bizonyított tény, hogy születésünk hónapja meghatározza milyen magasak leszünk, meddig élünk, milyen okosak leszünk és mi lesz a foglalkozásunk.

Az okok természetesen nem a csillagok állásában keresendőek. Az év folyamán változik a külső hőmérséklet, a világos órák száma, az anya étrendje, de még a levegő tisztasága is. Ezek pedig már méhen belül is hatnak a magzatokra – és ez a hatás akkor is folytatódik, ha a gyerek világra jött. Nem mindegy, élete első hónapjaiban mennyi napfényt kap, milyen baktériumokkal találkozik, és mennyi vitamin jut a szervezetébe. Ezeknek ugyanis egész életre szóló hatásuk lehet!

 

Akik nyáron születtek…

…azokat születésük után azonnal vakító fény veszi körül. Valószínűleg ez az oka annak, hogy 24 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy rövidlátóak legyenek, derült ki egy izraeli kutatásból, amelyben 300 ezer katona egészségi állapotát mérték fel.

 

Június – Nobel díjas

Júniusban született a legtöbb Nobel díjas tudós, ám az igaz, ha a fényképeiket megnézzük, többségük valóban szemüveges. Ha hihetünk a Sleep Magazin 2009-es cikkének, az e hónapban születettek bagoly típusúak és inkább az esti munkát részesítik előnyben.

 

Július – Balkezes

A nyári születésűek között feltűnően sok a balkezes gyerek, de a csúcs minden szempontból a június – állítja az 1994-es Perceptual and Motor Skills Journal tanulmánya, amely a francia hadsereg és amerikai baseball játékosok adatait elemezve jutott erre a következtetésre, ám hogy e jelenségnek mi lehet az oka, arra nézve nincs még teória.

 

Augusztus – Újító

Mivel ők a legfiatalabbak az osztályban, ez megnehezíti iskolai sikereiket, de megedzi az akaratukat, és gyakran nem hagyományos karriert választanak maguknak. A British Medical Journalban dán tudósok 600 Crohn beteget vizsgáló tanulmányából egyértelműen kiderült, hogy a páciensek között feltűnőek sok az augusztusi születésű, ám jó hír lehet, hogy a skizofrénia esélye a New England Journal of Medicine adatai szerint ilyenkor a legkisebb.

 

A tél szülöttjei itt, a nyár szülöttjei itt, az ősz szülöttjei pedig itt olvashatnak a születési idejükhöz kapcsolódó egészségügyi hatásokról.