Mondd meg mikor születtél, megmondom, egészséges leszel-e? (tavasz)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. augusztus 30.

Tudományosan is bizonyított tény, hogy születésünk hónapja meghatározza milyen magasak leszünk, meddig élünk, milyen okosak leszünk és mi lesz a foglalkozásunk.

Az okok természetesen nem a csillagok állásában keresendőek. Az év folyamán változik a külső hőmérséklet, a világos órák száma, az anya étrendje, de még a levegő tisztasága is. Ezek pedig már méhen belül is hatnak a magzatokra – és ez a hatás akkor is folytatódik, ha a gyerek világra jött. Nem mindegy, élete első hónapjaiban mennyi napfényt kap, milyen baktériumokkal találkozik, és mennyi vitamin jut a szervezetébe. Ezeknek ugyanis egész életre szóló hatásuk lehet!

 

Akik tavasszal születtek…

… azok között feltűnően sokan küzdenek súlyproblémával, állítja a 2011-es British Journal of Psychiatry cikke. A Princeton Egyetem kutatásai szerint az ebben az időszakban fogant gyerekeknek 13 százalékkal több esélyük van arra, hogy koraszülöttként jöjjenek a világra.

 

Március – Fitt

Akik márciusban születtek, azok egész életükön át vigyáznak a súlyukra. Köztük található a legtöbb elhízott ember, és a legtöbb anorexiás beteg isi. A súllyal kapcsolatos erőteljes érdeklődésnek megvan a maga pozitív oldala is: a fitnesz edzők között nagyobb arányban képviseltetik magukat, mint más hónap szülöttei.

 

Április – Magas

Az áprilisiak nőnek a legnagyobbra, valószínűleg a melatonin nevű hormonnak köszönhetően, amelynek ebben a hónapban a legmagasabb a szintje, állítja Gerhard Weber, a Bécsi Egyetem antropológusa, az osztrák hadsereg félmillió katonájának vizsgálatára alapozva eredményeit.

 

Május – Boldog

A legboldogabbnak a májusi születésűek vallják magukat – köztük a legkevesebb a depressziós. Ám a cukorbetegség, a glaukóma és a sclerosi multiplex különösen gyakori e hónap szülöttei között, jelent meg a British Medical Journal cikkében.

 

A nyár szülöttjei itt, az ősz szülöttjei itt, a tél szülöttjei pedig itt olvashatnak a születési idejükhöz kapcsolódó egészségügyi hatásokról.