Mondd meg mikor születtél, megmondom, egészséges leszel-e? (tél)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. augusztus 30.

Tudományosan is bizonyított tény, hogy születésünk hónapja meghatározza milyen magasak leszünk, meddig élünk, milyen okosak leszünk és mi lesz a foglalkozásunk.

Az okok természetesen nem a csillagok állásában keresendőek. Az év folyamán változik a külső hőmérséklet, a világos órák száma, az anya étrendje, de még a levegő tisztasága is. Ezek pedig már méhen belül is hatnak a magzatokra – és ez a hatás akkor is folytatódik, ha a gyerek világra jött. Nem mindegy, élete első hónapjaiban mennyi napfényt kap, milyen baktériumokkal találkozik, és mennyi vitamin jut a szervezetébe. Ezeknek ugyanis egész életre szóló hatásuk lehet!

 

 Akik télen születtek…

… születésük előtt és után is csak kevés napfényhez és D-vitaminhoz jutottak. Hajlamosabbak a szezonális depresszióra, amely télen rosszabbodik, a bipoláris depresszióra és a skizofréniára is. Egy 2004-es pszichológiai tanulmány szerint a télen születettek többsége vonzódik az újdonságokhoz, szeretik az extrém sportokat.

 

December – Éleslátó

A születés előtt és után egyaránt tompa fényhez szokott decemberi gyerekek szemét nem éri semmiféle korai károsodás, így az oxfordi Egyetem kutatásai szerint a szemészeti vizsgálatokon ők szerepelnek messze a legjobban.

 

Január – Sportos

A januáriak azonban átlagosnál jóval gyakrabban sportolnak rendszeresen és közülük kerül ki a legtöbb maratonista is. Azonban a Wisconsin University kutatói úgy gondolják, a korai találkozás a vírusokkal, fertőzésekkel lehet az oka annak, hogy a januárban született idős emberek között nagyobb az aránya az Alzheimer-kórnak.

 

Február – Lázadó

Születésük előtt ők kapják a legkevesebb fényt és nekik jut a legtöbb fertőzés, mert az anya immunrendszere a tél végére nagyon legyengül. Nem véletlen, hogy ebben a hónapban születik a legkevesebb gyerek. Szerencsére iskolai pályafutásukat befejezve jó eséllyel előnyt kovácsolnak abból, hogy máshogyan gondolkodnak. E hó szülöttei között található a legtöbb művész, zenész és színész is.

 

A tavasz szülöttjei itt, a nyár szülöttjei itt, az ősz szülöttjei pedig itt olvashatnak a születési idejükhöz kapcsolódó egészségügyi hatásokról.