3 kreatív tipp az otthoni gyereknaphoz

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. május 29.

Örökös fejtörést okoz, hogy milyen programot szervezzünk május utolsó vasárnapján, pláne akkor, amikor a szabadtéri programok nem jöhetnek szóba. A következő ötletek között bátran szemezgethetünk, nem fogunk csalódni!

Pont, pont, vesszőcske

Készítsünk közösen mókás szendvicseket! A gyerekek is szívesebben megeszik az együtt díszített tavaszi uzsonnát, pláne ha nyuszit, cicát vagy kislányt ábrázolnak a friss zöldségek. Szerezzünk be a piacról minél többféle alapanyagot, retket, snidlinget, paradicsomot vagy akár csírákat. Ez utóbbi remek haj lehet például, a snidling pedig tökéletes bajusz a nyuszinak. Rajzoljunk szemeket majonézzel, vagy készítsük el kemény tojás szeletből. Csinálhatunk édes kis katicát is: félbevágott paradicsom a teste, egy kis szelet fekete olívabogyó a feje, a pöttyöket pedig szintén apró olívadarabkákkal illusztrálhatjuk.

 

Nyomtassunk ajándékokat!

Egyszerű és nagyszerű: nyomtassunk aladinos, jégkorszakos vagy épp Angry Birds-ös kifestőt a gyerekeknek (www.coloring-book.info/coloring/), esetleg Disney-s könyvjelzőt, cuki levélpapírokat (www.disney-stationary.com), vagy nosztalgia, öltöztetős papírbabát. Ezek kiszínezése, hűtőre függesztése közben mi szülők is jól mulathatunk. De akár ajándékba is adhatjuk nagymamának, ovis, kisiskolás barátnak az elkészült alkotásokat.

 

Barkácsolásra fel!

Keressük elő az otthon kallódó üres (cipős)dobozokat, kartonpapírokat, wc-papír-gurigákat, és indulhat is az építkezés! Készíthetünk belőlük akadálypályát, labirintust, terepasztalt, babaházat, sőt egy-két nagyobb pokróccal egy bunkert is építhetünk!