4 sminktrükk, amivel akár 10 évet is letagadhat

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. július 20.

Ami a húszas éveinkben még működött, az nem biztos, hogy 40 vagy éppen 50 felett is jól fog állni. Ennek szellemében ideje felülbírálni a sminkelési szokásainkat!

Mondjunk le a fekete szemkontúrról!

A fekete kontúrceruza egy idő után élesebbé, keményebbé teszi a vonásainkat. Épp ezért érdemes világosabbra, lágyabbra váltani. A felső szemhéjat kontúrozhatjuk például lágy barnával, amely kinyitja a szemet, és odavonzza a tekintetet, míg az alsó szemhéjra finom, nude vagy barackos árnyalat kerülhet, amitől csillogóvá válik a szemünk.

 

Válasszuk a megfelelő arcpírt!

Akinek a bőre meleg, sárgás árnyalatú, az a pinknél jobban jár a barackos árnyalatokkal. Akinek viszont hűvösek a természetes színei, az jobban teszi, ha hűvös, rózsás tónusú pírt választ. A krémes pirosítók jobbak, mint a por állagúak, mivel nem rakódnak bele az apró ráncokba. Mosolyogjunk, és a gyűrűsujjunkkal ütögessünk egy kevés pirosítót az arccsontunkra. Végül pirosító ecsettel, felfelé irányuló mozdulatokkal alaposan dolgozzuk el.

 

Óvatosan a szájkontúrral!

A szájkontúrra szükség van, hogy ne engedje a rúzst kifutni a száj környéki apró ráncokba, de a túl vastag és erős vonal, valamint a rossz színválasztás keményebbé teszi a vonásainkat. A száj vonalán túlmenni sem ajánlatos, mivel ilyenkor épp a kontúrozással hangsúlyozzuk apró ráncainkat. Válasszunk természetes árnyalatú kontúrceruzát, amelynek színe egyezik a szánk természetes árnyalatával. Használjunk szintén természetes, a kontúrral harmonizáló színű rúzst, és rúzsozás előtt radírozzuk le a szánkat, mert a cserepes ajkakon nem mutat jól a smink. Kerüljük a túl sötét színeket, azt pedig különösen, hogy a kontúrceruza sötétebb árnyalatú legyen a rúzsunknál.

 

Figyeljünk a szemöldökünkre!

Az évek múlásával a szemöldök megritkulhat, hangsúlytalanná válhat. Érdemes szakember segítségét kérni a formázáshoz és a színezéshez is, de egy jól megválasztott, természetes árnyalatú szemöldökceruzával mi magunk is szép ívet adhatunk neki. Válasszunk a szemöldök természetes színénél egy árnyalattal világosabbat, és úgy satírozzunk, mintha apró szálakat húzgálnánk a meglévők közé. Szemöldökecsettel dolgozzuk el a színt. Vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, mert a túlhangsúlyozott szemöldök épp olyan kevéssé szép, mint a hangsúlytalan.