Így hozzuk formába a bőrünket ősszel

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. november 4.

Az őszi hónapokban bőrünknek extra táplálásra van szüksége, hogy megerősödve vághassunk neki a hideg hónapoknak. Lássuk, mit tehetünk az arcbőrünk regenerálásáért! Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértőjének tippjei.

Hámlasszunk vagy radírozzunk!

Ahhoz, hogy bőrünket hatékonyan táplálhassuk, elengedhetetlen első lépésként egy alapos hámlasztás vagy gyengéd radírozás. A radírozással vagy hámlasztással eltávolíthatjuk bőrünk elhalt hámsejtjeit és megnyithatjuk pórusainkat, szabad utat adva a különböző készítmények értékes hatóanyagainak, amelyek így könnyebben jutnak bőrünkbe.

 

Használjunk gazdagabb hidratálót!

Az őszi időszakban fontos, hogy a nyári, könnyed hidratáló krémeinket valamivel zsírosabb, gazdagabb, táplálóbb krémekre váltsuk. Az extrán hidratáló testesebb krémekkel visszatáplálhatjuk kiszáradt és megviselt bőrünket, valamint felkészíthetjük  a hideg, szeles időre, hiszen a gazdag összetevők megerősítik természetes védekezőképességét.

 

Ne feledkezzünk meg a pakolásokról!

Bőrünk extra táplálására a legjobb megoldás egy gazdag arcpakolás, maszk lehet, amely azonnali, szemmel látható segítséget tud nyújtani bőrünk feltöltésére. Ahogy egyre korábban sötétedik, és egyre hosszabbra nyúlnak az esték, talán könnyebben találunk időt egy kis plusz bőrápolásra. Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassunk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolást bőrápolási rutinunkba.

 

Ne hanyagoljuk a fényvédelmet!

Nagy hibába esünk, ha azt gondoljuk, hogy csak nyáron szükséges a fényvédő használata, ugyanis még a borús, felhős napokon is érheti bőrünket erős UV sugárzás, így fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordítsunk a fényvédő használatára. A hidegebb időkben is használhatunk külön naptejet, de egy lépést megspórolva, választhatunk akár fényvédővel ellátott hidratáló arckrémet vagy alapozót is.

 

Gondoskodjunk szervezetünkről!

Bőrünk formába hozásához elengedhetetlen szervezetünk belülről való támogatása is, hiszen, ha nem táplálkozunk egészségesen, az bőrünkön is meglátszik. Nem meglepő, hogy az elfogyasztott folyadékmennyiségünk nagymértékben befolyásolja bőrünk állapotát is – ha szervezetünk dehidratált, az külsőnkön is meglátszik. A hűvösebb idő ellenére is ügyeljünk fokozottan a megfelelő folyadékbevitelre, hiszen ezzel sokat tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért, valamint gyorsabb és hatékonyabb regenerálódásáért.

Az erős UV-sugárzás okozta bőrhibáink eltűnését a hidratálás mellett, C-vitamin és kollagén fogyasztásával is támogathatjuk. A C-vitamint nem csak kozmetikumok, de étrendkiegészítő formájában is fontos magunkhoz vennünk, hiszen kiváló antioxidáns, és védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben. Emellett kiemelt szerep jut a kollagénnek, amely biztosítja bőrünk rugalmas, elasztikus, ugyanakkor stabil szerkezetét.

 

Forrás: Avon