Egyénre szabott fogyókúra

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. június 22.

Fél, maximum egy éven belül szeretnék 10 kilót lefogyni. Sajnos, több meglévő betegség nehezíti elhatározásom véghezvitelét. Azt szeretném megtudni, hol, milyen szakembertől kaphatnék megbízható tanácsokat, aki ezeket figyelembe véve segít összeállítani az étrendemet. S.Anikó, e-mail

 

A szakértő válasza:

Dr. Gajdács Ágnes

obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász

Nevéhez fűződik a MediFat Rendszer kidolgozása, melynek alappillérei a MediFat Elektrolipolízis, a Set Point Orvosi Táplálkozási Rendszer, a MediFat Tudásakadémia és Klubrendszer, mely a testsúly és testösszetétel rendezésén túl műtét nélküli, célzott, tartós alakkorrekciót tesz lehetővé.

www.medifat.hu, www.alakdoktor.blog.hu

 

Jó olvasni, hogy ilyen tudatosan és hosszú távra tervezi meg súlytöbblete leadását. A helyes fogyókúra ugyanis mindig személyre szabott, különösen speciális étrendet igénylő betegségek vagy kóros állapotok esetén, a szoptatási időszakban, 45 év felett. De ugyanígy módosíthatják a diétát mozgásszervi eltérések, amikor a mozgásprogram megtervezése kíván külön figyelmet. A nagyon stresszes életforma, a depresszióra való hajlam, a táplálkozási és testképzavarok, a táplálkozási függőségek felszámolása céljából pedig pszichés vezetésre is szükség lehet. A felsorolt problémák miatt az ön fogyókúrás étrendjét mindenképpen szakirányú diplomával rendelkező dietetikusnak kell összeállítania. Dietetikusokat találhat egészségügyi intézményekben, igényes magánklinikákon, vagy tájékozódhat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége honlapján. Szerencsére egy jól összeállított étrend a fogyáson kívül az emésztési problémákra is kedvezően hat. Ha egyéni, komplex fogyókúrában gondolkodik, fordulhat obezitológus szakorvoshoz is, aki a felsorolt összes szempontot figyelembe veszi fogyókúrája megtervezésekor, és segítségére van a fogyási folyamat során.