Keserű a gyógytea? Akkor válaszd a gyógynövényes tablettát! (x)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. október 8.

A finom egzotikus teák aromáját és illatát a legtöbben szeretjük. De mi a helyzet a gyógyteákkal, amelyek íze néha kifejezetten rémes?

Fűben-fában orvosság – tartották a régiek, miután felismerték, hogy számos növény alkalmas a betegségek kezelésére, illetve megelőzésére. Rájöttek például, hogy a felfázás, azaz hólyaghurut tüneteire hatásos a medveszőlőlevélből készült gyógytea, ami viszont – kellemetlen íze vagy mellékhatásai miatt – sokak számára valóságos rémálom.

 

Renáta: „Émelyegtem a gyógyteától”

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

– Nemrég csúnyán felfáztam. Folyton pisilnem kellett, és a vizeletürítés csípő, égő érzést is okozott – meséli a 34 éves Renáta. – Utánanéztem, milyen gyógynövény lehet hatásos a hólyaghurutot okozó bacikkal szemben. Így találtam rá a medveszőlőlevélre. Csakhogy a medveszőlőlevél-tea íze nagyon nem jött be nekem, olyannyira, hogy szabályosan émelyegtem tőle. Megtudtam viszont, hogy létezik egy hagyományos növényi gyógyszer, az Urzinol tabletta, amely ugyanennek a gyógynövénynek a hatóanyagát tartalmazza. Ez a recept nélkül kapható tabletta nekem nagyon bevált, mert kellemetlen „mellékhatások” nélkül enyhítette a panaszaimat – mondja Renáta.

 

A gyógynövényes tabletta előnyei

Az Urzinol tabletta recept nélkül kapható hagyományos növény gyógyszer, amely hatásos és kényelmes formában biztosítja a medveszőlőlevél baktériumellenes, fertőtlenítő hatását. Egyrészt nincs kellemetlen íze, másrészt a medveszőlőlevél hasznos hatóanyagát magas koncentrációban tartalmazza, méghozzá garantált gyógyszerminőségben.

Az Urzinol tabletta szedését tanácsos a hólyaghurut első tüneteit észlelve elkezdeni, így elkerülhető, hogy a panaszok súlyosbodjanak, és emiatt antibiotikumot kelljen szedni.

 

Antibiotikum helyett: antibakteriális hatású gyógynövény

Az antibiotikum ugyan hatékony fegyver a betolakodó kórokozókkal szemben, de nem feltétlenül „válogat”, azaz a test hasznos baktériumai is a kezelés áldozatául eshetnek: egy-egy antibiotikum-kúra például nem egyszer károsítja a bél- illetve a hüvelyflórát is.

Ráadásul világszerte egyre nagyobb gondot okoz az antibiotikum-rezisztencia, amely egyebek között a túl gyakori, vagy éppen indokolatlan antibiotikum-szedésnek is köszönhető. Nem véletlen tehát, hogy napjainkra az orvostudomány és a gyógyszerészet is egyre szívesebben fordul a gyógynövényekben rejlő terápiás lehetőségek felé. Húgyúti panaszokra a medveszőlőlevelet már évszázadok óta alkalmazzák a népi gyógyászatban, és antibakteriális hatása immár tudományosan, klinikai vizsgálatokkal is igazolt. Az Urzinol tabletta ezért lehet jó választás a hirtelen fellépő hólyaghurut tüneteinek csillapítására. Szedése mellett ajánlott a bőséges, legalább napi 2-2,5 liternyi folyadékfogyasztás.

 

További tippek:

 

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

(X)