5 egyszerű gyakorlat a kimerültség ellen

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

Ha úgy érezzük, már nem bírjuk tovább és már a kávé sem segít rajtunk, próbáljuk ki valamelyiket ezek közül a frissítő gyakorlatok közül!

Vályi-Nagy Erika írása

1.Nézzük az órát, és számoljuk, hogy hány lélegzetet veszünk percenként. A cél, hogy nyolc légvétel legyen meg. A többségnek jóval több ennél, tehát a feladat adott. Gyakoroljuk a lassítást, és próbáljuk csukva tartani a szánkat. Figyeljük meg, hogy miként érezzük magunkat utána.

2. A hideg-zuhany nagyszerű módja annak, hogy felpezsdítsük magunkat, és növeljük az energiaszintünket. Javul a vérkeringés, emelkedik a pulzus, garantált a felébredés.

3. A kundalini jóga alapítója, Yogi Bhajan által ajánlott hatékony trükk a hajfésülés. Ha képesek vagyunk rá, akkor tegyük a fejünket a térdek közé, hagyjuk, hogy a haj leomoljon az arcon, majd fésüljük át a hajtőtől a hajvégekig. A hatást azonnal érezni fogjuk.

4. Tizenöt perc a szabadban, lehetőleg a természetben. Távolodjunk el az íróasztaltól és változtassuk meg az órákig kitartott elgémberedett tartást.

5. A tűzlégzés remek alkalom, hogy energiát nyerjünk, ez a kundalini jóga egyik alapgyakorlata. Ezt úgy végezzük, hogy a köldök pontját befelé és kifelé mozgatjuk, miközben gyorsan lélegzünk az orron keresztül.

Ha még több hasznos tippre kíváncsi, olvassa a Nők Lapja Egészséget!