Amikor túl sok a jóból

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

Gondolta volna, hogy a kedvenc készételében szinte biztosan van hozzáadott cukor

Balla Hajnalka írása

Kutatások szerint egy átlagember havonta 3-5 kg cukrot fogyaszt el, melynek háromnegyedét feldolgozott élelmiszerekből (szószokból, üdítőitalokból, nassolnivalókból, konzervekből, félkész ételekből) viszi be a szervezetébe. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a felnőttek napi energiabevitelük 8,1 százalékát, míg a gyermekek 12-13 százalékát fedezik az ételekhez, italokhoz hozzáadott cukorból, holott az Egészségügyi Világszervezet ajánlása 10 százalék lenne. Tudatos édesítéssel a cukormennyiség negyedét fogyasztjuk el – ilyenkor mi magunk teszünk cukrot ételeinkhez és italainkhoz a finomabb íz elérése érdekében.

Ha kíváncsi rá, milyen kalóriamentes édesítőkkel érdemes kiváltani a hozzáadott cukrot, olvassa el cikkünket a Nők Lapja Egészség szeptemberi számában.