Mikor sikerül lefogynom?

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 8.

Kétéves a gyermekem, de a terhesség során felszedett plusz 15 kilótól még nem tudtam megszabadulni. Én úgy érzem, egészségesen élek, mit csinálhatok rosszul?  Violetta, e-mail

Dr. Lőrincz Ildikó

nőgyógyász-endokrinológus

Kiemelt szakterülete a nőgyógyászati endokrinológia, a PCOS, a korai menopauza és az akut, illetve visszatérő fertőzések diagnosztizálása és kezelése.

www.nogyogyaszatikozpont.hu

Egyáltalán nem biztos, hogy ön hibázik, megesik, hogy a szervezetnek kicsit több időre van szüksége ahhoz, hogy a normál működésre visszaálljon. De a szülés után kialakulhat hormonzavar, például pajzsmirigyzavar is. Ennek oka, hogy a várandósság során a magzat védelme miatt az immunrendszer működése gyengül, ám a szülés után ismét felerősödik, és az arra érzékenyeknél ekkor pajzsmirigygyulladás léphet fel. Pajzsmirigy-alulműködésre gondolhatunk, ha normál étkezés mellett hízunk, ha fáradékonynak érezzük magunkat, de a szülés utáni depresszió, a tej mennyiségének csökkenése, a hajhullás és a székrekedés is figyelmeztető jel lehet. Azt ajánlom, háziorvosával vagy nőgyógyászával konzultálva mindenekelőtt kérjen laborvizsgálatot, ami választ ad a felmerülő gyanúra.

Kérdezze szakértőnket az egeszsegszakertok@centralmediacsoport.hu címen!