Tanuljunk meg feltöltődni!

Szerző:noklapjaegeszseg
2017. szeptember 12.

A mobilozás újfajta életszemléletet adott a világnak. A mindennapok a töltő körül forognak, folyton azt nézzük, hogy hány százalékon vagyunk. De vajon gondoltunk-e már arra, hogy a lemerülés nem csak a telefont veszélyezteti? Feltöltődésre nekünk is szükségünk van.

 

Vályi-Nagy Erika összeállítása

Túlhajszolva élünk, a nap minden percét beosztjuk, mégis úgy fekszünk le esténként, hogy azt vesszük számba: mit is felejtettünk el. Végtelen listákat gyártunk, melyeken összekeverednek a munkahely, a család és saját magunk igényei, nem csoda, hogy frusztráló végigolvasni a teendőket. A szülők Excel-fájlokkal vágnak neki az iskolai szüneteknek, ahol külön sorokban futnak a gyerekek körüli feladatok, miközben az üzleti életben, a munkahelyen is próbálnak helytállni, harcolnak a többi versenytárssal. A tudatosabbak a sportot is beillesztik a napi verklibe, mások az esti alkohollal lazítanak.

A test és a lélek persze nem végtelenül kizsákmányolható. Van, akit a makacs szívdobogás, emésztési problémák, alvászavar figyelmeztet, más az állandó fáradtságérzettel néz szembe. Hiába a 10-12 óra alvás, mégis úgy ébred reggelente, hogy legszívesebben azonnal visszabújna az ágyba. És hiába a duplakávé, mert nem adja meg a kívánt hatást.

Aki nyitott szemmel jár a világban, észreveheti, hogy vannak, akik úgy navigálnak a feladataik között, hogy közben majd kicsattannak az életerőtől. Pedig nincs nagy különbség, ugyanúgy bejárnak a munkahelyükre dolgozni, gyerekeket nevelnek, pénzügyi problémákkal néznek szembe, és természetesen nekik is huszonnégy órából áll a nap. De miért vannak tele mégis energiával? Hogyan tudnak töltődni, mikor a mi perspektívánkból a világ a teljes lemerülésre kárhoztatja az emberiséget?

 

Ebben a hónapban vállaljuk, hogy módszereket adunk a feltöltődéshez. Harmóniába hozzuk a testet és a lelket, szó lesz az alvás és a pihenés közti különbségről, és történeteken keresztül adunk példát arra, hogy mások miként jutnak plusz energiákhoz. Fogjuk a töltőt, itt az ideje, hogy végre magunkat is száz százalékra hozzuk!

Ha szeretné megtudni, hogyan töltheti fel igazán hatékonyan az elemeit, olvassa el 10 oldalas összeállításunkat a szeptemberi Nők Lapja Egészségben!