A kávé egészségmegőrző hatásai

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. március 14.

Csökkenti a gyulladást

A kávéban található antioxidánsok segítenek csökkenteni vagy megállítani a sejtek lassú károsodását, és akadályozzák a testben lévő gyulladásos folyamatok kialakulását. Persze itt is fontos a mértékletesség, napi 1-2 kávénál többet ne igyunk.

Eltünteti a karikákat

A kávékivonatot tartalmazó krémek jót tesznek a bőrünknek, és különösen hatékonyak a szemkörnyéki duzzanatok és karikák csökkentésében.

Serkenti a hajnövekedést

A hajhullás egyik fő oka a hajhagymák gyulladása, sérülése, ám a kávéban található koffein a sejtekbe hatolva segít újraépíteni a bőr, valamint a hajszálak szerkezetét. Ha tehetjük, használjunk koffein tartalmú sampont. A kávés öblítés is hasznos: hajmosás után öblítsük át a hajunkat egy adag hideg vízzel higított presszókávéval, hagyjuk rajta 20 percig, majd öblítsük ki tiszta vízzel.

Mérsékli a kipirosodást

Akinek rozaceája van, annak érdemes beszereznie koffeint vagy kávékivonatot tartalmazó arckrémet, mert a kávészemek magas antioxidáns-tartalma segít megnyugtatni a kipirosodott, irritált, érzékeny bőrt.

Hatásos narancsbőr ellen

A cellulit elleni harcban a koffein az egyik leghatásosabb fegyver, hiszen elvonja a folyadékot a bőr alatt lévő zsírsejtekből, és élénkíti a keringést, így a bőr feszesebb és simább lesz tőle. Persze ez csak külsőleg, koffeines krémek vagy kávézaccos testradírok formájában igaz, a túlzott kávéfogyasztás ugyanis éppenséggel elősegíti a narancsbőr kialakulását.