Húsvéti fogások Lajos Maritól

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. április 18.

Lajos Mari, a hazai gasztroforradalom egyik úttörője, a magyar Julia Child a Nosalty népszerű Nagyiprojekt című videós sorozatának húsvéti különkiadásában szerepel. A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.

Mert a nagymamák receptjei szinte utánozhatatlanok! Elsősorban azért, mert „belefőzik”, „szórják” és „sütik” a szívük minden csücskét az ételeikbe, a gyerekek és az unokák iránti rajongás effajta ízharmóniáit pedig nehezen lehet utánozni. Milyen a tökéletes mákos kocka, vagy a hajdúszoboszlói slambuc? A Nosalty videós sorozatában, a Nagyiprojektben a nagymamák titkos fegyvereiről rántják le a leplet. Az idén 10 éves online gasztromagazin epizódról epizódra kísérletet tesz arra, hogy az évtizedek alatt felhalmozott, kincset érő konyhai tapasztalatokat és fortélyokat ellesse és bemutassa ezektől az utánozhatatlan hölgyektől.

Répatorta muffintól a töltött-tojás-variációkig

A húsvéti különkiadásban egy igazi gasztroikon, Lajos Mari állt a kamerák elé, ami több szempontból is igazi szenzáció.

Jelentkezzen ön is!

A szerkesztőség természetesen továbbra is várja az olyan tiszteletbeli aranyfakanalas nagymamák jelentkezését, akik nem félnek a generációk óta csodálatot kiváltó főztjüket a nagyközönséggel is megosztani. A nagyik ide küldhetik a rövid videós bemutatkozásaikat: szerkesztoseg@nosalty.hu

“Ha esetleg valakinek még be kéne mutatni Lajos Marit, akkor egyszerűen csak annyit mondanék, hogy ő az az élő gasztrolegenda, akitől valószínűleg anyáink is főzni tanultak a 80-as, 90-es évek derekán. A gyakran csak magyar Julia Childként emlegetett Mari első szakácskönyve 1982-ben jelent meg: férjével és alkotótársával, Hemző Károllyal közösen készített 99 Előétel 33 színes fotóval című szakácskönyvet a következő évtizedekben 34 másik könyv követte, ezek négymillió példányban keltek el, és nyolc nyelvre fordították le őket” – nyilatkozta Hering András, a Nosalty főszerkesztője. „Az ország legnépszerűbb szakácskönyvszerzője egyébként az utóbbi években nem igen állt kamerák elé, azonban a népszerű Nagyiprojekt című videós sorozatunkra örömmel mondott igent. A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt húsvéti receptet hozott nekünk, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus perceket hozhat az idei húsvéti készülődéshez.”

Az interjút Nemes Nóra, a Nosalty gasztrovlogger-újságírója, Hajnal Stefi és Rosanincs Petra, videós szerkesztő-riporter készítette.

 

A teljes interjúkat itt olvashatja el:

https://www.nosalty.hu/ajanlo/nem-lehet-szeretet-nelkul-fozni-husveti-nagyiprojekt-kulonkiadas-lajos-marival

https://www.nosalty.hu/ajanlo/nagyiprojekt-nem-akar-megtanulni-fozni-akit-nem-erdekel-eves-toltott-tojast-keszitettunk-lajo

 

A két kisvideót pedig itt tekintheti meg:

https://www.youtube.com/watch?v=lh2BUQIrAIA

https://www.youtube.com/watch?v=mzcsjmwYQkc