Természetes védőpajzs a Covid-19 ellen! (X)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. november 23.

Képzeljétek, létezik egy teljesen természetes, gyógynövényalapú szájspray, ami védőréteget képez a nyálkahártyán, és jó eséllyel útját állja a vírusoknak, beleértve a COVID-19 kórokozóit is. Még szép, hogy ki kellett próbálnunk!

A Viro Stop influenza elleni szájspray első hallásra némi bizalmatlanságra ad okot. Gondoljunk csak bele: ha sárkány ellen sárkányfű a megoldás, kézenfekvő volna, hogy a koronavírussal szemben meg koronavírus elleni szájspray-vel védekezzünk. Csakhogy a Viro Stop influenza elleni szájspray nem egy újdonság, hanem egy évtizedes múlttal rendelkező, teljesen természetes immunerősítő.

A készítmény influenza ellen már bizonyítottan bevált. Az újdonságot az jelenti, hogy a legfrissebb kutatások szerint a koronavírussal szemben is nagy valószínűséggel védelmet nyújt. A titok egy különleges gyógynövény kivonatában rejlik. A cistus creticusból (bodorrózsából) nyert speciális hatóanyag védőbevonatot képez a nyálkahártyán, így már az első vonalban a kórokozók útját állja. A vírusellenes szerekhez hasonlóan gátolja a vírus szaporodását, természetes növényi kivonatokkal erősíti az immunrendszert, és kiváló antioxidáns.

 

Mit mondanak a szakemberek?

Magyar kutatók a világon elsőként bizonyították, hogy egy speciális gyógynövény-kombináció gátolja a koronavírus-fertőzés (SARS CoV-2) hatásait. A Viro Stop influenza elleni szájspray növényi hatóanyagai az élő sejteken végzett (in vitro) teszteken már bizonyítottak, így „feltételezhető, hogy a készítmény emlősök légúti nyálkahártyáján is meg tudja akadályozni a vírusok szaporodását” – magyarázza a kutatást vezető dr. Jankovics István mikrobiológus és klinikai virológus.

A cistus creticus hatását természetesen még fertőzött egyéneken is bizonyítani kell, a növényi kivonatnak azonban számos előnye lehet a vírusellenes szerekkel szemben. Egyrészt a bodorrózsa kivonatát már évszázadok óta használják a hagyományos orvoslásban mellékhatások vagy allergiás reakciók jelentkezése nélkül. Másrészt, mivel a kivonat közvetlenül a kórokozókon fejti ki hatását, a Viro Stop nem vezethet gyógyszer-rezisztencia kialakulásához.

 

Mit mond a gyakorlat?

Az első és legfontosabb, hogy a Viro Stop influenza elleni szájspray nem gyógyítja a koronavírust, és nem nyújt 100%-os védelmet. Ezt a terméket gyártó és forgalmazó Fytofontana Kft. is lépten-nyomon hangsúlyozza. A Viro Stop csupán egy újabb eszköz a kezünkben, amivel – az unalomig ismételt arcmaszkviselés, kézmosás, távolságtartás mellett – hatékonyabban védekezhetünk a légúti fertőzéssel terjedő nyavalyák ellen. A kérdés már csak az: tényleg működik?

Egy biztos: a Viro Stop használata mellett nem kaptuk el a koronavírust, és az ilyenkor szokásos, szezonális nátha tünetei is néhány nap leforgása alatt enyhültek. Ami már csak azért sem utolsó szempont, mert ha nem leszünk náthásak vagy influenzások, a szervezetünk sem gyengül le, így minden erejével a koronavírus elleni védekezésre összpontosíthat. Az immunerősítés mellett pedig van még egy, cseppet sem elhanyagolható előnye a Viro Stop influenza elleni szájspray-nek. Az, hogy mentálisan is erősebbé tesz minket, hiszen tudjuk, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy sikerrel szálljunk szembe a koronavírussal. Ráadásul kifejezetten finom.

(x)