Sétára fel!

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. április 4.

Itt az ideje felállni a karosszékből, és a nyakunkba venni a nagyvilágot! A rendszeres séta számos pozitív egészségügyi hatással bír, élvezzük hát ki ezeket!

Égeti a kalóriákat

A mindennapi séta fogyókúránk nagy segítője lehet – minél gyorsabban gyalogolunk, annál több kalóriát égetünk el. Ahova csak lehet, induljunk gyalog, és a tömegközlekedés során is csípjünk le egy-két megállót, amit lesétálhatunk.

Mindenkinek ajánlott

A séta minden életkorban tökéletes mozgásforma, kíméletessége miatt pedig az ízületi gyulladásban szenvedőknek is ideális lehet. Emellett javítja az egyensúlyérzéket is, ami az idősebbek számára különösen fontos.

Csökkenti a stresszt

Napi fél óra gyaloglás javítja az immunrendszer működését, és hatékonyan csökkenti a stresszt, így aki rendszeresen sétál, kevesebb betegeskedésre számíthat.

Segít megelőzni a diabéteszt

Egy kutatás szerint a rendszeres séta segít csökkenteni a vércukorszintet, ezáltal pedig a diabétesz kialakulásának kockázatát is.

Boldogabbá tesz

Gyaloglás hatására az agy szerotonint és dopamint bocsát ki, ami mozgás közben és után is javítja a hangulatunkat. Kutatások szerint ez a hatás még erősebb, ha a lépéseket a szabad levegőn tesszük meg.