A magas vércukorszint 4 jele

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. december 14.

Az állandó szomjúságérzet mellett számos apró tünet is jelezheti, ha a kelleténél magasabbra szökött a vércukorszintünk. Ne legyintsünk rájuk!

Extrém kimerültség

Az erős fáradtságérzet kiváltója lehet a dehidratáltság, illetve az is, ha éjszaka többször is fel kell kelnünk a gyakori vizelési inger miatt. Ha ugyanakkor kelünk és fekszünk, mint mindig, és a napjaink sem megerőltetőbbek, mégis majd leragad a szemünk, érdemes orvoshoz fordulni.

 

Homályos látás

Ha a szervezetben túl magas a glükóz szintje, az emiatt felgyülemlett folyadék miatt a szemünk sem fog úgy működni, ahogyan szokott. Akkor is tapasztalhatunk homályos látást, ha szemüveget vagy kontaktlencsét viselünk.

 

Vérző íny

Az íny gyulladásáért felelős baktériumok imádják a cukrot, így a magas vércukorszint hatására könnyen elszaporodhatnak, mivel bőven találnak maguknak táptalajt. Ha ínyünk rendszeresen begyullad, érzékennyé válik és vérzik is, érdemes utánajárni a kiváltó oknak!

 

Foltok a bőrön

A túl magas vércukorszint hatására megsérülhetnek a közvetlenül a bőr alatt futó vérerek, ami miatt vörösesbarna foltok alakulhatnak ki a bőrünkön, különösen a lábszár területén. Ezek akár viszkethetnek is, egyes esetekben pedig fájdalmat okozhatnak. Az extra cukor miatt a sejtek gyorsabban szaporodnak a szokásosnál, ami fokozott pigmenttermeléssel jár, ezért a testhajlatokban sötét foltok alakulhatnak ki.