Az 5 legegészségesebb dióféle

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. május 19.

Akár minden nap ehetünk belőlük egy kis marékkal.

Pisztácia

Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően csökkenti a gyulladásokat, és kutatások szerint rendszeresen fogyasztva segít elkerülni az epekő kialakulását.

 

Fenyőmag

A pesztó fő összetevője kifejezetten ajánlott a szív- és érrendszeri betegségben, valamint a diabéteszben szenvedőknek.

 

Dió

Segít frissen tartani az agyunkat, elkerülni a szívbetegségeket, valamint hozzájárul a prosztatarák elleni védekezéshez.

 

Pekándió

Csökkenti a vérnyomást, és tudósok azt is megállapították, hogy a pekándiót rendszeresen rágcsáló nőknél kisebb valószínűséggel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség.

 

Mandula

Különösen reggel ajánlott fogyasztani, mert segít egyenesben tartani a vércukorszintet, így elkerülhetjük a túlevést a nap folyamán.