Az 5 legegészségesebb dióféle
Szerző:
2019. május 19.
Akár minden nap ehetünk belőlük egy kis marékkal.
Pisztácia
Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően csökkenti a gyulladásokat, és kutatások szerint rendszeresen fogyasztva segít elkerülni az epekő kialakulását.
Fenyőmag
A pesztó fő összetevője kifejezetten ajánlott a szív- és érrendszeri betegségben, valamint a diabéteszben szenvedőknek.
Dió
Segít frissen tartani az agyunkat, elkerülni a szívbetegségeket, valamint hozzájárul a prosztatarák elleni védekezéshez.
Pekándió
Csökkenti a vérnyomást, és tudósok azt is megállapították, hogy a pekándiót rendszeresen rágcsáló nőknél kisebb valószínűséggel alakul ki 2-es típusú cukorbetegség.
Mandula
Különösen reggel ajánlott fogyasztani, mert segít egyenesben tartani a vércukorszintet, így elkerülhetjük a túlevést a nap folyamán.