4 ok, amiért megéri nevetni

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. augusztus 16.

Egy kiadós nevetés nem csak a lelkünknek tesz jót, hanem a testünknek is.

Támogatja a szívműködést

A nevetés hatással van ereink egészséges működésére, és segíthet, ha magas vérnyomással küzdünk. Amikor ugyanis nevetünk, a vérerek tágulnak, így növekszik a vérátáramlás. A szívből jövő nevetéssel segíthetjük testünk motorjának egészséges működését.

 

Tisztítja a tüdőt

Nevetés közben kitágul a tüdőnk és mélyebbeket lélegzünk, ami több oxigénfelvétellel jár. A nagyobb mennyiségű oxigén így képes bejutni a tüdőhólyagocskákba, ezáltal tisztítja a tüdőt és egyben energizálja a szervezetet.

 

Oldja a szorongást

Legyen az egy film vagy egy vicc; amikor jókat kacagunk, a szervezetünkben olyan kémiai és hormonális folyamatok zajlanak le, amelyek segítenek a stressz és a szorongás elűzésében, de még a fájdalom csillapításában is. Ha csökken a szorongás, annak lelki és testi szintű negatív hatásai is enyhülhetnek.

 

Összehozza az embereket

Az evolúciós fejlődésünkben a nevetés korábban megjelent, mint a beszéd. Már egy mosoly is képes pozitív köteléket teremteni az emberek között, az együtt nevetés pedig az egyik leghatékonyabb eszköz kapcsolataink fenntartására.