Antibiotikum természetesen

Szerző:Nők Lapja Egészség
2019. november 29.

Otthon is könnyen elkészíthetjük a jelenleg ismert, legerősebb természetes antibiotikumot – nem kell hozzá más, csak méz és kurkuma!

Megfázás, köhögés, nátha, esetleg kezdődő influenza esetén nem kell azonnal orvoshoz rohanni és gyógyszertári készítményekkel tömni magunkat, segíthet, ha elkészítjük az Arany Méz elnevezésű keveréket, és már az első tünetek jelentkezésétől kezdve fogyasztjuk. Ez a keverék bakteriális és vírusos fertőzések esetén is fogyasztható, gátolja a gyulladást, megkönnyíti a szezonális allergiák leküzdését, valamint erősíti a teljes immunrendszert. Ellentétben a mesterségesen szintetizált gyógyszerekkel, mellékhatásai nincsenek, jótékonyan hat a bélflórára és javítja az emésztést is.

 

Így készítsük el:

Az Arany Méz keverékhez mindössze 100 gramm nyers, szerves mézre van szükség, valamint 1 evőkanál őrölt kurkumára. A kurkumát adjuk a mézhez, jól keverjük őket össze, majd tegyük légmentesen záródó üvegedénybe. Hűtőszekrényben akár két hétig is eltartható.

Tovább fokozhatjuk a mix gyógyhatását, ha 1 teáskanálnyi reszelt kezeletlen citromhéjat és 2 evőkanál szűretlen, nyers almaecetet is teszünk hozzá.

 

Hogyan fogyasszuk?

A megfázás és az influenza első tüneteinek megjelenésétől bátran használjuk ezt a keveréket.

Kinek nem ajánlott?

  • Ha bármilyen orvosi kezelés alatt állunk, vagy gyógyszert szedünk, az Arany Mix keverék fogyasztása előtt konzultáljunk kezelőorvosunkkal.
  • A kurkumát nem fogyaszthatják epehólyag-problémával küzdő betegek, vagy magas vérnyomástól szenvedők. Cukorbetegeknek a keverék a méz magas cukortartalma miatt nem ajánlott!

Az első napon óránként együnk belőle fél teáskanálnyit. A második napon két óránként fél teáskanálnyit fogyasszunk belőle, harmadik nap pedig háromszor fél teáskanálnyit vegyünk be. Ha nem szeretjük magában az ízét, tehetjük teába is.

Tartsuk a keveréket a szánkban, amíg teljesen el nem olvad, utána nyeljük le. A keverék fogyasztásával jellemzően három nap alatt átvészelhetjük a megfázásos megbetegedések kellemetlenségeit, gyógyszerek használata nélkül.

Légzési nehézségek (asztma, bronchitis, nehézlégzés) esetén naponta háromszor fél kanállal együnk belőle.

 

Hogyan működik?

A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely kutatások szerint több mint 150 féle jótékony hatással bír. Hogy a legfontosabbakat említsük, erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (vagyis daganatellenes), antibakteriális, antivirális, antimikrobiális és immunerősítő vegyület.

A keverék másik összetevője, a méz szintén baktériumölő hatással bír. Egy benne lévő fehérje, a defenzin-1 segít megküzdeni az antibiotikum-rezisztens fertőzésekkel is. A méz és a kurkuma kombinációjából tehát szinte felbecsülhetetlen erejű természetes orvosságot készíthetünk!