Ha nem is elég divatos, ősszel akkor is öltözz melegebben! (x)

Szerző:Nők Lapja Egészség
2020. október 12.

Szeretsz jól kinézni, ez nem kérdés. De vajon mindig az évszaknak és az időjárásnak megfelelően választod ki az aznapi outfited? Viviennek fontosabb volt a divat, mint az egészsége. Ne akard őt utánozni!

Lehűlés és felfázás

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

„Még a nyár végi leárazáskor beszereztem egy igazán dögös felsőt, ami annyira tetszett, hogy nem volt kedvem elpakolni a gardróbba még akkor sem, amikor ősziesre fordult az idő – meséli Vivien. – Az utcán jellemzően mindig sietek, egyfolytában mozgásban vagyok, ezért azt gondoltam, úgysem történhet semmi bajom. A szexis haspóló fölé ráadásul bőrdzsekit is húztam. Aztán egyik este a melóból hazafelé összetalálkoztam egy régi barátnőmmel, és a házunk előtt még jó másfél órát dumcsiztunk a hidegben. Ezalatt persze teljesen kihűlt a derekam, kezdtem is aggódni, hogy a végén még tényleg meg fogok fázni. De sajnos sokkal rosszabb dolog történt. Már másnap éreztem, hogy sűrűn kell mosdóba járnom, ráadásul a pisilés csípő, égő érzést okozott. Vagyis felfáztam. Szerencsére azonnal elmondtam anyukámnak, aki adott nekem Urzinol tablettát. Azt mondta, ez a gyógyszer a húgyúti panaszokra régóta használt gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza, és ha rögtön a felfázásos tünetek kezdetén elkezdem szedni, jó eséllyel leküzdhetem a betegséget. A gyógyszer mellé persze sokat is kellett inni, hogy minél jobban átmossam a húgyhólyagot. Pár nap alatt jobban is lettem, de elhatároztam, hogy többet nem leszek ilyen felelőtlen, és rendesen felöltözöm az őszi hidegben!” – fogadta meg Vivien.

 

Öltözz melegen, mert a hideg időben áldozatul eshetsz a bacik támadásának!

Vivien esete megmutatta, hogy nem érdemes hagynunk, hogy kihűljön a derekunk, illetve az altestünk, mert ilyenkor válhatunk igazán fogékonnyá például a húgyúti fertőzésekre. Kissé megtévesztő elnevezése dacára ugyanis a „felfázás” nem közvetlenül a hidegtől, hanem baktériumok okozta fertőzéstől alakul ki. Más kérdés, hogy a kórokozóknak főleg akkor van esélyük megtámadni a szervezetet, ha annak valamiért meggyengült a védekezőképessége. Például amikor hideg van, és ettől lelassul a keringésünk, olyankor az immunrendszerünk is „ellustul”. A felfázás, más néven hólyaghurut kialakulásáért leggyakrabban az E.coli baktériumok a felelősek. Ha az immunitás gyengül, a kórokozók megtapadhatnak a hólyag falán, ahol szaporodni kezdenek és gyulladást okoznak. A langymeleg vizeletben a káros baktériumok száma félóránként duplázódik, a tünetek emiatt viharos gyorsasággal rosszabbodhatnak. A kezelést tehát nem szabad halogatni, mert ha elhatalmasodik a fertőzés, lehet, hogy már csak antibiotikummal orvosolhatjuk a bajt. Az Urzinol tabletta nem antibiotikum, hatóanyaga a medveszőlőlevél nevű gyógynövény kivonata, amelynek bizonyos összetevői a szervezetben átalakulva képesek a hólyagban lévő kórokozók elpusztítására.

Persze még jobb a bajt megelőzni, vagyis azt tanácsoljuk: mindig öltözz az évszaknak megfelelően, és ne engedd kihűlni sem a derekadat, sem az altestedet!

 

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

(X)

További információ: