Lassú tűzön sült sertéslapocka

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. március 19.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 kisebb hagyma vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 1 dl vörösbor
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • só, frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A húst 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vörösborból, sűrített paradicsomból, mézből, Worcestershire-szószból, sóból, borsból, hagymából és fokhagymából sűrű pácot készítünk.

Vastagabb falú serpenyőben, kevés olajon minden oldalán körbepirítjuk a húst, majd bekenjük a páccal, mellészórjuk rozmaringot. Lefedjük, és 170 fokon kb. 2 órát sütjük, de 30 percenként meglocsoljuk a sütőtálban összegyűlt pecsenyelével.

Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágva, a vele sült szafttal kínáljuk.