Lassú tűzön sült sertéslapocka
Szerző:
2017. március 19.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg sertéslapocka
- 1 kisebb hagyma vékonyra szeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ág friss rozmaring
- 1 dl vörösbor
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- só, frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A húst 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vörösborból, sűrített paradicsomból, mézből, Worcestershire-szószból, sóból, borsból, hagymából és fokhagymából sűrű pácot készítünk.
Vastagabb falú serpenyőben, kevés olajon minden oldalán körbepirítjuk a húst, majd bekenjük a páccal, mellészórjuk rozmaringot. Lefedjük, és 170 fokon kb. 2 órát sütjük, de 30 percenként meglocsoljuk a sütőtálban összegyűlt pecsenyelével.
Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágva, a vele sült szafttal kínáljuk.