Epres-joghurtos jégkrém
Szerző:
2017. szeptember 7.
Hozzávalók 6 személyre:
- 200 g görögjoghurt
- 200 ml habtejszín (30%-os)
- 100 + 50 g porcukor
- 200 g friss vagy fagyasztott eper
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
- csipet só
Elkészítés:
Az epret alaposan tisztítsuk meg, a nagyobb darabokat vágjuk fel és szórjuk meg 50 g porcukorral. Keverjük össze alaposan és tegyük félre. Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot, 100 g porcukrot, a vaníliát és a sót. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a joghurttal. Jégkrémkészítő formákba rétegezve tegyünk az eperből és a joghurtos alapból, míg a forma megtelik. Tegyük mélyhűtőbe 4-5 órára, míg teljesen átfagy.