Epres-joghurtos jégkrém

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 200 g görögjoghurt
  • 200 ml habtejszín (30%-os)
  • 100 + 50 g porcukor
  • 200 g friss vagy fagyasztott eper
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • csipet só

 

Elkészítés:

Az epret alaposan tisztítsuk meg, a nagyobb darabokat vágjuk fel és szórjuk meg 50 g porcukorral. Keverjük össze alaposan és tegyük félre.  Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot, 100 g porcukrot, a vaníliát és a sót. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a joghurttal. Jégkrémkészítő formákba rétegezve tegyünk az eperből és a joghurtos alapból, míg a forma megtelik. Tegyük mélyhűtőbe 4-5 órára, míg teljesen átfagy.