Kékáfonya-fagylalt
Szerző:
2017. szeptember 7.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 400 ml sűrített tej
- 400 g friss áfonya + néhány szem a díszítéshez
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 400 ml habtejszín (30%-os)
- egy csipet só
Elkészítés:
Tegyünk a mélyhűtőbe egy fagyasztható edényt. Az áfonyát, vizet és cukrot sűrű kevergetés mellett főzzük 5-7 perc alatt puhára, majd krémesítsük botmixerrel és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a sűrített tejet, a vanília esszenciát, a sót és a kihűlt cukros áfonyát. Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt, majd kisebb adagokban forgassuk össze a tejes áfonyával. Vegyük elő a mélyhűtőből a már lehűlt edényt, öntsük bele a fagylalt alapot és tegyük 4-5 órára a mélyhűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg friss áfonyával.