Kékáfonya-fagylalt

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 400 ml sűrített tej
  • 400 g friss áfonya + néhány szem a díszítéshez
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 400 ml habtejszín (30%-os)
  • egy csipet só

Elkészítés:

Tegyünk a mélyhűtőbe egy fagyasztható edényt. Az áfonyát, vizet és cukrot sűrű kevergetés mellett főzzük 5-7 perc alatt puhára, majd krémesítsük botmixerrel és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy nagyobb tálban keverjük össze a sűrített tejet, a vanília esszenciát, a sót és a kihűlt cukros áfonyát. Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt, majd kisebb adagokban forgassuk össze a tejes áfonyával. Vegyük elő a mélyhűtőből a már lehűlt edényt, öntsük bele a fagylalt alapot és tegyük 4-5 órára a mélyhűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg friss áfonyával.