Málnás pisztáciás semifreddo

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

 Hozzávalók 6 személyre:

  • 400 g friss málna + néhány szem a díszítéshez
  • 100 g pisztácia
  • 300 ml habtejszín (30%-os)
  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • egy csipet só

Elkészítés:

Egy szögletes pástétomformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy bőven lógjon túl a forma szélén. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot gőz felett, folyamatos kevergetés mellett keverjük addig, míg a térfogatát megduplázza és kifehéredik. Adjuk hozzá a vanília esszenciát és a sót, majd forgassuk össze a kemény habbá vert tejszínnel, a félbevágott málnával és a durvára aprított pisztáciával. Öntsük bele a kibélelt formába, hajtsuk a tetejére a lelógó folpackot, majd tegyük a mélyhűtőbe legalább 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára. Tálalás előtt legalább 10-15 perccel vegyük elő, fordítsuk ki a formából, vegyük le róla a fóliát és friss málnával díszítve tálaljuk.