Málnás pisztáciás semifreddo
Szerző:
2017. szeptember 7.
Hozzávalók 6 személyre:
- 400 g friss málna + néhány szem a díszítéshez
- 100 g pisztácia
- 300 ml habtejszín (30%-os)
- 3 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 200 g cukor
- 1 teáskanál vanília esszencia
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy szögletes pástétomformát béleljünk ki folpackkal úgy, hogy bőven lógjon túl a forma szélén. Az egész tojásokat, a tojássárgáját és a cukrot gőz felett, folyamatos kevergetés mellett keverjük addig, míg a térfogatát megduplázza és kifehéredik. Adjuk hozzá a vanília esszenciát és a sót, majd forgassuk össze a kemény habbá vert tejszínnel, a félbevágott málnával és a durvára aprított pisztáciával. Öntsük bele a kibélelt formába, hajtsuk a tetejére a lelógó folpackot, majd tegyük a mélyhűtőbe legalább 4-5 órára, vagy akár egész éjszakára. Tálalás előtt legalább 10-15 perccel vegyük elő, fordítsuk ki a formából, vegyük le róla a fóliát és friss málnával díszítve tálaljuk.