Savanyított karfiol rózsaborssal

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. szeptember 7.

Bolondítsuk meg a hagyományos savanyúságot egy kis extra fűszerrel!

Hozzávalók (kb. 3 db 200 ml-es befőttesüveghez):

  • 1 közepes fej karfiol
  • 600 ml víz
  • 100 g cukor vagy nyírfacukor
  • 1 evőkanál só
  • 200 ml ecet (10%-os)
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál rózsabors

 

Elkészítés:

Forraljuk össze a fűszereket és az ecetet a vízzel. Szedjük rózsáira a karfiolt, majd folyóvíz alatt alaposan mossuk meg. Szorosan töltsük meg a karfiolrózsákkal az alaposan kimosott üvegeket, öntsük fel forró fűszeres vízzel úgy, hogy a fűszerekből is kerüljön minden üvegbe, majd zárjuk rá a fedőket. Ha nagyon teletömtük az üvegeket, érdemes celofánt tenni a fedő alá, mert az ecet kikezdheti a kupakot. Töröljük szárazra az üvegeket és 2-3 nap alatt dunsztoljuk ki.