Savanyított karfiol rózsaborssal
Szerző:
2017. szeptember 7.
Bolondítsuk meg a hagyományos savanyúságot egy kis extra fűszerrel!
Hozzávalók (kb. 3 db 200 ml-es befőttesüveghez):
- 1 közepes fej karfiol
- 600 ml víz
- 100 g cukor vagy nyírfacukor
- 1 evőkanál só
- 200 ml ecet (10%-os)
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál rózsabors
Elkészítés:
Forraljuk össze a fűszereket és az ecetet a vízzel. Szedjük rózsáira a karfiolt, majd folyóvíz alatt alaposan mossuk meg. Szorosan töltsük meg a karfiolrózsákkal az alaposan kimosott üvegeket, öntsük fel forró fűszeres vízzel úgy, hogy a fűszerekből is kerüljön minden üvegbe, majd zárjuk rá a fedőket. Ha nagyon teletömtük az üvegeket, érdemes celofánt tenni a fedő alá, mert az ecet kikezdheti a kupakot. Töröljük szárazra az üvegeket és 2-3 nap alatt dunsztoljuk ki.