Vaníliás sárgabaracklekvár
Szerző:
2017. szeptember 7.
Hozzávalók (kb. 3 db 200 ml-es befőttesüveghez):
- 1 kg érett sárgabarack
- 200 g cukor vagy nyírfacukor (ha a barack elég érett, el is hagyható)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
Folyóvíz alatt alaposan mossuk meg a barackokat, felezzük őket és vegyük ki a magjukat. Szórjuk meg a cukorral/nyírfacukorral, és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőmérsékleten főzzük addig, míg besűrűsödik, bevonja a kanalat és nem folyik el. Ha krémesebben szeretnénk, botmixerrel pürésítsük, de érdemes nagyobb darabokat is hagyni palacsintába. A vaníliarúd magját kaparjuk ki és a főzés legvégén adjuk a szinte kész lekvárhoz. A fertőtlenített üvegeket töltsük meg színültig a forró lekvárral, fordítsuk fejjel lefelé és 2-3 napig dunsztoljuk.