Angol reggeli

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. december 6.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 kisebb fehér angol kolbász
  • 4 szelet húsos szalonna
  • 1 paradicsomos babkonzerv
  • 200 g fehér csiperkegomba, negyedelve
  • 2 kisebb paradicsom, vastag karikákra vágva
  • 4 tojás
  • 20 g vaj + a pirítósokra
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 szelet pirítós

 

Elkészítés:

Egy vastag aljú serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál vajat, a húsos szalonnát süssük ropogósra, a fehér kolbászokat pedig aranybarnára. Ha kész, szedjük két lapostányérra és tartsuk melegen, amíg elkészülünk a többi fogással.

A fennmaradt zsiradékon, magas hőmérsékleten pirítsuk meg a negyedelt gombákat, majd ha kezdenek pirulni, tegyük a serpenyőbe a vastagra karikázott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a zöldségek minden oldala megpirult, tegyük a melegen tartott tányérokra. Egy evőkanál vajat olvasszunk fel a serpenyőben és a 4 tojásból készítsünk tükörtojást. A babkonzervet melegítsük fel, szedjük a tányérokra, végül az egészet tálaljuk pirítóssal.