Csokis-diós banánkenyér

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. december 6.

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 180 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 4 banán, villával összetörve
  • 100 g tejföl
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 80 g aprított étcsokoládé
  • 80 g aprított dió

 

Elkészítés:

A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel keverjük habosra, majd egyesével üssük hozzá a tojásokat. Alaposan keverjük ki, tegyük bele a banánpépet, a tejfölt, majd a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Fakanállal forgassuk hozzá az aprított csokoládét, a diót, és sütőpapírral bélelt tepsiben vagy vajazott-lisztezett kuglófformában 175 fokon tűpróbáig süssük (kb. 1 óra).