Lazacos egg benedict

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. december 6.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 kisebb buci vagy kenyérszelet
  • 100 g füstölt lazac
  • 20 g vaj
  • 80 g friss spenót

A buggyantott tojáshoz:

  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 tojás

A hollandi mártáshoz:

  • 4 db tojássárgája
  • 4 evőkanál víz
  • 100 g vaj
  • só, fehérbors
  • néhány csepp citromlé

 

Elkészítés:

Egy magasabb falú lábosban forraljunk vizet. A vajat olvasszuk meg, a tojássárgákat a vízgőz felett keverjük habosra a vízzel, majd apránként adjuk hozzá az olvasztott vajat. Fontos, hogy az edény alja ne érjen bele a vízbe! Folyamatos keverés mellett 3 perc alatt főzzünk sűrű krémet, sóval, borssal és néhány csepp citromlével ízesítsük és tálalásig tegyük félre.

A lábos alatt vegyük lejjebb a lángot, hogy a víz ne lobogva forrjon, hanem gyöngyözzön. A tojásokat egyesével üssük egy tálkába, majd tegyük át egy merőkanálba és óvatosan eresszük a gyöngyöző vízbe 3-4 percre.

A bucikat ízlés szerint pirítsuk meg, majd kenjük meg vajjal, helyezzünk rá 3-4 levél spenótot és 1-1 szelet lazacot. A buggyantott tojást helyezzük a lazacra és vonjuk be a hollandi mártással.