Sajtos-spenótos palacsinta
Szerző:
2017. december 8.
Hozzávalók (10 db palacsintához):
- 10 db készre sütött palacsinta
- 1 kg friss spenót
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 170 g reszelt ementáli sajt
- 4 evőkanál tejföl
- ¼ kávéskanál frissen őrölt szerecsendió
- só, frissen őrölt bors
- csipet Cayenne-bors vagy chilipehely (elhagyható)
Elkészítés:
A spenótot hideg folyóvízben alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és futtassuk meg rajta a zúzott fokhagymát. Szórjuk rá a spenótleveleket és addig pároljuk, míg teljesen összeesik. A megpárolt spenótot szűrjük le, kissé nyomkodjuk ki, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és a tejfölt. A palacsintákat jó vastagon töltsük meg a spenótos töltelékkel, és négybe hajtva tálaljuk.