Sajtos-spenótos palacsinta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. december 8.

Hozzávalók (10 db palacsintához):

  • 10 db készre sütött palacsinta
  • 1 kg friss spenót
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 170 g reszelt ementáli sajt
  • 4 evőkanál tejföl
  • ¼ kávéskanál frissen őrölt szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
  • csipet Cayenne-bors vagy chilipehely (elhagyható)

Elkészítés:

A spenótot hideg folyóvízben alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és futtassuk meg rajta a zúzott fokhagymát. Szórjuk rá a spenótleveleket és addig pároljuk, míg teljesen összeesik. A megpárolt spenótot szűrjük le, kissé nyomkodjuk ki, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és a tejfölt. A palacsintákat jó vastagon töltsük meg a spenótos töltelékkel, és négybe hajtva tálaljuk.