Túrós-mazsolás palacsinta
Szerző:
2017. december 8.
Hozzávalók (kb. 20 db palacsintához):
- 500 g finomliszt
- 3 egész tojás
- 300 ml tej
- 2 kávéskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj a tésztába + a sütéshez
- szódavíz
- csipet só
A túrókrémhez:
- 1 kg félzsíros túró
- 200 g tejföl
- 150 g porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja + kevés citromlé
- mazsola (elhagyható)
Elkészítés:
A felvert tojásokat keverjük habosra a cukorral, a sóval, a tejjel és az étolajjal. Kisebb adagokban adjuk hozzá a lisztet, míg sűrű masszát kapunk. Apránként hozzáadagolt szódával hígítsuk, míg joghurtital sűrűségű lesz. Pihentessük 20 percet.
Enyhén olajozott palacsintasütőben 2 perc alatt süssük meg a palacsintákat. Ha a sütés során a tészta nagyon besűrűsödik, és a palacsinták vastagabbak lesznek, szódavízzel hígíthatunk rajta.
A túrókrém hozzávalóit alaposan keverjük ki, majd a palacsintákat jó vastagon töltsük meg a krémmel.