Túrós-mazsolás palacsinta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2017. december 8.

Hozzávalók (kb. 20 db palacsintához):

  • 500 g finomliszt
  • 3 egész tojás
  • 300 ml tej
  • 2 kávéskanál kristálycukor
  • 4 evőkanál étolaj a tésztába + a sütéshez
  • szódavíz
  • csipet só

A túrókrémhez:

  • 1 kg félzsíros túró
  • 200 g tejföl
  • 150 g porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja + kevés citromlé
  • mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

A felvert tojásokat keverjük habosra a cukorral, a sóval, a tejjel és az étolajjal. Kisebb adagokban adjuk hozzá a lisztet, míg sűrű masszát kapunk. Apránként hozzáadagolt szódával hígítsuk, míg joghurtital sűrűségű lesz. Pihentessük 20 percet.

Enyhén olajozott palacsintasütőben 2 perc alatt süssük meg a palacsintákat. Ha a sütés során a tészta nagyon besűrűsödik, és a palacsinták vastagabbak lesznek, szódavízzel hígíthatunk rajta.

A túrókrém hozzávalóit alaposan keverjük ki, majd a palacsintákat jó vastagon töltsük meg a krémmel.