Lazacos-krémsajtos amerikai palacsinta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. február 14.

Hozzávalók (12 db palacsintához):

  • 225 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 egész tojás
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 300 ml tej
  • csipet só
  • étolaj a sütéshez
  • 100 g füstölt lazac
  • 125 g natúr krémsajt
  • 1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
  • pár csepp citromlé
  • friss kapor

Elkészítés:

Mély tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. A mix közepébe készítsünk mélyedést, és ebbe öntsük a tojásokat, a vajat és a tejet. Az egészet jól keverjük össze és pár percig hagyjuk állni. Olajozott, forró palacsintasütőbe kanalazzunk annyi palacsintatésztát, hogy 10 cm átmérőjű palacsintákat kapjunk (ha nagyobb a serpenyőnk, több is elfér egymás mellett). Amikor a tészták felszínén megjelennek a buborékok, fordítsuk meg és mindkét oldalukat süssük aranybarnára.

A krémsajtot alaposan keverjük ki a sóval, a citromhéjjal és pár csepp citromlével. A palacsintákat vékonyan kenjük meg a krémsajttal, majd tegyünk rá egy réteg lazacot, a tetejét díszítsük kaporral.