Lazacos-krémsajtos amerikai palacsinta
Szerző:
2018. február 14.
Hozzávalók (12 db palacsintához):
- 225 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 egész tojás
- 1 evőkanál puha vaj
- 300 ml tej
- csipet só
- étolaj a sütéshez
- 100 g füstölt lazac
- 125 g natúr krémsajt
- 1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
- pár csepp citromlé
- só
- friss kapor
Elkészítés:
Mély tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. A mix közepébe készítsünk mélyedést, és ebbe öntsük a tojásokat, a vajat és a tejet. Az egészet jól keverjük össze és pár percig hagyjuk állni. Olajozott, forró palacsintasütőbe kanalazzunk annyi palacsintatésztát, hogy 10 cm átmérőjű palacsintákat kapjunk (ha nagyobb a serpenyőnk, több is elfér egymás mellett). Amikor a tészták felszínén megjelennek a buborékok, fordítsuk meg és mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
A krémsajtot alaposan keverjük ki a sóval, a citromhéjjal és pár csepp citromlével. A palacsintákat vékonyan kenjük meg a krémsajttal, majd tegyünk rá egy réteg lazacot, a tetejét díszítsük kaporral.