Sertésoldalas savanyú káposztával egybesütve

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. február 17.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,2 kg csontos sertésoldalas
  • 3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
  • 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 evőkanál méz
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis chili paprika, finomra vágva
  • 4 evőkanál olaj
  • 600 g savanyú káposzta

 

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze a gyömbért, a fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot és a chilipaprikát. Az oldalast csontonként vagy 2 csontonként daraboljuk fel, majd alaposan forgassuk össze a páccal és legalább 1 órára tegyük félre szobahőmérsékleten (vagy hűtőben akár egész éjszakára). A savanyú káposztát ízlés szerint mossuk át, de ne csepegtessük le nagyon. Egy hőálló edény alján egyenletesen oszlassuk el, és helyezzük rá a pácolt oldalasokat. Kb. 170 fokra előmelegített sütőben lefedve 1 órát süssük, majd további 10-15 perc alatt fedő nélkül pirítsuk meg.