Sertésoldalas savanyú káposztával egybesütve
Szerző:
2018. február 17.
Hozzávalók 6 személyre:
- 1,2 kg csontos sertésoldalas
- 3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
- 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 evőkanál méz
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis chili paprika, finomra vágva
- 4 evőkanál olaj
- 600 g savanyú káposzta
Elkészítés:
Egy kis tálban keverjük össze a gyömbért, a fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot és a chilipaprikát. Az oldalast csontonként vagy 2 csontonként daraboljuk fel, majd alaposan forgassuk össze a páccal és legalább 1 órára tegyük félre szobahőmérsékleten (vagy hűtőben akár egész éjszakára). A savanyú káposztát ízlés szerint mossuk át, de ne csepegtessük le nagyon. Egy hőálló edény alján egyenletesen oszlassuk el, és helyezzük rá a pácolt oldalasokat. Kb. 170 fokra előmelegített sütőben lefedve 1 órát süssük, majd további 10-15 perc alatt fedő nélkül pirítsuk meg.