Kolbászos savanyúkáposzta-leves
Szerző:
2018. február 24.
Hozzávalók 6 személyre:
- 600 g savanyú káposzta
- 1 közepes fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 100 g füstölt szalonna
- 200 g főtt-füstölt hús
- 150 g puhább szárazkolbász
- 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
- 2 db babérlevél
- 1 kávéskanál egész kömény
- 2 evőkanál olaj
- 600 ml alaplé
Elkészítés:
A káposztát ízlés szerint mossuk át, csepegtessük le. A hagymát vékonyan csíkozzuk fel, a szalonnát vágjuk kisebb, a főtt-füstölt húst közepes kockákra, a kolbászt karikázzuk fel.
Egy vastag falú lábosban olvasszuk ki a szalonnát, majd a zsíron pirítsuk aranybarnára a hagymát, a tűzről levéve szórjuk meg a fűszerpaprikával, és öntsük fel egy evőkanál alaplével. Adjuk hozzá a savanyú káposztát, kolbászt és a főtt-füstölt hús kockákat, pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk, tegyük hozzá a babérlevelet, és öntsük fel a maradék alaplével. Végül 25-30 perc alatt főzzük puhára.