Házi savanyú káposzta

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. február 26.

Hozzávalók egy kb. 2,5 literes üvegedényhez:

  • 1 közepes fej fehérkáposzta
  • fűszerek: egész feketebors és/vagy egész köménymag

 

Elkészítés:

A torzsáján kívül az egész fej káposztát vágjuk vékony szeleteke vagy gyaluljuk le. Egy nagyobb befőttes üveg aljára szórjunk sót, tegyünk rá egy réteg káposztát, borsot és köményt, majd sózzuk meg és tegyünk rá egy újabb réteg káposztát, borsot és köményt. Egészen addig folytassuk a rétegezést, míg az üvegedényt szorosan meg nem tömtük (vagy el nem fogy a káposztánk). A legfelső káposztarétegre tegyünk súlyt, hogy a káposzta mindig prés alatt legyen (ezt mindennap ellenőrizzük). Hűvös, sötét helyen 4-5 nap alatt elkészül.