Saltimbocca szűzérméből
Szerző:
2018. március 4.
Egy finom olasz recept vacsorára?
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagyobb sertésszűz
- 8 szelet pármai sonka
- 8 nagyobb levél friss zsálya
- frissen őrölt bors
- olaj és vaj a sütéshez
- 0,5 dl marsala vagy brandy
Elkészítés:
A sertésszüzet 8 vastagabb, nagyjából egyforma szeletre vágjuk. A medalionok mindkét oldalát megborsozzuk (sózni nem feltétlenül szükséges, ugyanis a sonka elég sós). Az oldalukra szorosan rátekerjük a zsályalevelet, erre pedig a pármai sonkát, majd spárgával (vagy fogvájóval) rögzítjük. Egy vastagabb falú serpenyőben kevés olajon felolvasztjuk a vajat, majd a tekercseket mindkét oldalon és körben is aranybarnára sütjük. Kivesszük a serpenyőből, lefedjük, félretesszük.
Egy evőkanál vajat összeforralunk a marsalával, majd visszatesszük a szűzérméket, és lefedve kb. 5 perc alatt teljesen átpároljuk. Pirított burgonyával és friss salátával tálaljuk.