Ragacsos ázsiai sertés oldalas

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. március 21.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg csontos sertésoldalas
  • 8 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál só
  • 4 cm frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 1 kisebb friss chili finomra aprítva
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 lime leve

Elkészítés:

A szójaszószból, a szezámolajból, a mézből, a zúzott fokhagymából, a reszelt gyömbérből, a finomra vágott chiliből, a borsból és a lime levéből pácot készítünk.

Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd a páccal alaposan bekenjük a húst (egy éjszakára akár a hűtőbe is tehetjük). 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az oldalasdarabokat hőálló tálba helyezzük, lefedjük, és 160 fokon 1 órát sütjük, majd 200 fokon további 15-20 perc alatt ropogósra pirítjuk.

Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük a húst.