Ragacsos ázsiai sertés oldalas
Szerző:
2018. március 21.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg csontos sertésoldalas
- 8 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál só
- 4 cm frissen reszelt gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál méz
- 1 kisebb friss chili finomra aprítva
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 lime leve
Elkészítés:
A szójaszószból, a szezámolajból, a mézből, a zúzott fokhagymából, a reszelt gyömbérből, a finomra vágott chiliből, a borsból és a lime levéből pácot készítünk.
Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd a páccal alaposan bekenjük a húst (egy éjszakára akár a hűtőbe is tehetjük). 1-2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az oldalasdarabokat hőálló tálba helyezzük, lefedjük, és 160 fokon 1 órát sütjük, majd 200 fokon további 15-20 perc alatt ropogósra pirítjuk.
Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük a húst.