Spenótos-tojásos reggeli casserole

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. március 22.

Szuper ráérős vasárnapi villásreggeli.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db tanyasi tojás
  • 200 g friss spenót
  • 100 ml habtejszín
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csokor újhagyma vagy 2 közepes salátahagyma
  • 100 g cheddar sajt
  • 80 g sonka vagy bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A spenótot hideg folyó víz alatt alaposan mossuk át, a vastag szárakat szedjük le. A tojásokat keverjük habosra a tejszínnel, liszttel, sóval, borssal. Adjuk hozzá a finomra szeletelt hagymát, reszelt sajtot, aprított sonkát vagy bacont, majd a spenótleveleket is forgassuk bele. Öntsük kivajazott hőálló edénybe, majd az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.