Spenótos-tojásos reggeli casserole
Szerző:
2018. március 22.
Szuper ráérős vasárnapi villásreggeli.
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db tanyasi tojás
- 200 g friss spenót
- 100 ml habtejszín
- 4 evőkanál liszt
- 1 csokor újhagyma vagy 2 közepes salátahagyma
- 100 g cheddar sajt
- 80 g sonka vagy bacon
- 1 csokor petrezselyem
- só, frissen őrölt bors
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A spenótot hideg folyó víz alatt alaposan mossuk át, a vastag szárakat szedjük le. A tojásokat keverjük habosra a tejszínnel, liszttel, sóval, borssal. Adjuk hozzá a finomra szeletelt hagymát, reszelt sajtot, aprított sonkát vagy bacont, majd a spenótleveleket is forgassuk bele. Öntsük kivajazott hőálló edénybe, majd az előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.