Halgolyók citromnádnyárson

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. május 26.

Érdemes kísérletezni: a különféle halakból is szuper golyókat gyárthatunk!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g fehér húsú hal (pl. harcsafilé)
  • 1 kis chili, finomra aprítva
  • 1/2 kávéskanál chilipehely
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 2 cm gyömbér, frissen reszelve
  • 2 közepes shalotta hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 8 szál citromnád
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A halat, a chilit, a kurkumát, a gyömbért, a shalotta hagymát, a fokhagymát és a kókuszreszeléket aprítógépben zúzzuk krémesre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A citromnádak külső rétegét szedjük le, majd mindegyik nyársra formázzunk 2-2 nagyobb gombócot. Egy vastag aljú serpenyőben hevítsünk olajat és 6-8 perc alatt süssük aranybarnára a halpogácsák mindkét oldalát. Lime-szeletekkel és friss korianderrel, forrón tálaljuk.