Halgolyók citromnádnyárson
Szerző:
2018. május 26.
Érdemes kísérletezni: a különféle halakból is szuper golyókat gyárthatunk!
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g fehér húsú hal (pl. harcsafilé)
- 1 kis chili, finomra aprítva
- 1/2 kávéskanál chilipehely
- 1 kávéskanál kurkuma
- 2 cm gyömbér, frissen reszelve
- 2 közepes shalotta hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 8 szál citromnád
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A halat, a chilit, a kurkumát, a gyömbért, a shalotta hagymát, a fokhagymát és a kókuszreszeléket aprítógépben zúzzuk krémesre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A citromnádak külső rétegét szedjük le, majd mindegyik nyársra formázzunk 2-2 nagyobb gombócot. Egy vastag aljú serpenyőben hevítsünk olajat és 6-8 perc alatt süssük aranybarnára a halpogácsák mindkét oldalát. Lime-szeletekkel és friss korianderrel, forrón tálaljuk.