Falafelgolyók
Szerző:
2018. május 27.
Vegetáriánusoknak és húsevőknek is érdemes kipróbálniuk!
Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g csicseriborsó beáztatva
- 1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál korianderlevél
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- chilipaprika ízlés szerint
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor koriander
- 1 teáskanál sütőpor
- 2-4 evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót előző nap áztassuk be 12-24 órára. Másnap az áztatóvizet öntsük le és a csicseriborsót főzzük puhára, majd a hagymával, a fokhagymával, valamint a friss és száraz fűszerekkel együtt aprítógépben zúzzuk krémesre. Apránként adagoljuk és dolgozzuk hozzá a sütőporos lisztet is. Formázzunk kb. diónyi golyókat a masszából, és forró olajban forgatva süssük ki. A kész golyókat szedjük törlőpapírra, végül lime-mal és fűszeres tahinival forrón tálaljuk.