Falafelgolyók

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. május 27.

Vegetáriánusoknak és húsevőknek is érdemes kipróbálniuk!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g csicseriborsó beáztatva
  • 1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál korianderlevél
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • chilipaprika ízlés szerint
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2-4 evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A csicseriborsót előző nap áztassuk be 12-24 órára. Másnap az áztatóvizet öntsük le és a csicseriborsót főzzük puhára, majd a hagymával, a fokhagymával, valamint a friss és száraz fűszerekkel együtt aprítógépben zúzzuk krémesre. Apránként adagoljuk és dolgozzuk hozzá a sütőporos lisztet is. Formázzunk kb. diónyi golyókat a masszából, és forró olajban forgatva süssük ki. A kész golyókat szedjük törlőpapírra, végül lime-mal és fűszeres tahinival forrón tálaljuk.