Szezámmagos csirkegolyók
Szerző:
2018. május 28.
Arra az esetre, ha már unnánk a klasszikus sült csirkemellet.
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g darált csirke
- 80 g világos zsemlemorzsa
- 4 szál újhagyma, finomra aprítva
- 2 cm gyömbér, finomra reszelve
- 1 kis chili, finomra vágva
- 1 tojás
- 2 evőkanál szezámmag olaj
- 2 evőkanál világos szójaszósz
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 4 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a gyömbért, a friss chilit, a tojást, a szójaszószt és a szezámmagolajat alaposan dolgozzuk össze, és ízlés szerint borsozzuk. Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz elég sós. Formázzunk belőle golflabda méretű golyókat, majd forró serpenyőben 6-8 perc alatt süssük aranybarnára minden oldalát. Szezámmagba forgatva, újhagymával megszórva forrón tálaljuk.