Szezámmagos csirkegolyók

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. május 28.

Arra az esetre, ha már unnánk a klasszikus sült csirkemellet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g darált csirke
  • 80 g világos zsemlemorzsa
  • 4 szál újhagyma, finomra aprítva
  • 2 cm gyömbér, finomra reszelve
  • 1 kis chili, finomra vágva
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál szezámmag olaj
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál szezámmag

 

Elkészítés:

A darált húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a gyömbért, a friss chilit, a tojást, a szójaszószt és a szezámmagolajat alaposan dolgozzuk össze, és ízlés szerint borsozzuk. Sózni nem szükséges, mert a szójaszósz elég sós. Formázzunk belőle golflabda méretű golyókat, majd forró serpenyőben 6-8 perc alatt süssük aranybarnára minden oldalát. Szezámmagba forgatva, újhagymával megszórva forrón tálaljuk.