Köftegolyók
Szerző:
2018. május 29.
Fűszeres, bárányhúsos húspogácsák egyenesen Törökországból.
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g darált bárány
- 400 g darált borjú
- 1 közepes vöröshagyma, krémesre aprítva
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander mag
- só, frissen őrölt bors
- 1 közepes csokor petrezselyem, finomra vágva
Elkészítés:
Egy nagy tálban alaposan dolgozzuk össze a darált húsokat a hagymával, a petrezselyemmel, a fűszerekkel és sóval, borssal. Nedves vagy olajos kézzel, két tenyerünk között görgetve formázzunk golflabda méretű golyókat. Kissé lapogassuk meg őket, majd felforrósított, vastag aljú serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukat süssük aranybarnára (kb. 1,5 perc oldalanként). Friss petrezselyemmel megszórva, mentás joghurttal, forrón tálaljuk.