Fahéjas tekercs

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. június 18.

Gyerekkori kedvenc új köntösben.

Hozzávalók egy tepsihez:

  • 400 g finomliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 50 g élesztő
  • 40 g vaj
  • 40 g cukor
  • 250 ml tej
  • 4 g só

 

A töltelékhez:

  • 140 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100-150 g vaj
  • fahéj

 

A díszítéshez:

  • 200 ml tejszín
  • cukor

 

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel a tejben egy pici cukorral. A tészta hozzávalóit (kivéve a vajat) szép lassan gyúrjuk össze, majd ahogy a tészta összeállt, csurgassuk bele az olvasztott vajat is. Kb. 20-30 perc alatt kelesszük meg. A töltelék hozzávalóit keverjük krémesre. A megkelt tésztát nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, kenjük rá a krémet és tekerjük fel a tésztát. Vágjuk kb. 2 ujjnyi vastagságú szeletekre. A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe (rést hagyva köztük, mert megnőnek), és légkeveréses sütőben 180 fokon süssük kb. 25-30 percig. A sütés vége előtt locsoljuk meg a tejszín és cukor keverékével, és még kb. 5 percig süssük.