Mentás zöldborsó főzelék

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. június 19.

Gyerekkori kedvenc új köntösben.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szál újhagyma, finomra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 800 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 4 evőkanál friss, aprított menta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 ml habtejszín (30%-os)
  • 1 evőkanál vaj
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Egy vastag aljú lábosban olvasszuk a vajat, majd futtassuk meg rajta az újhagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldborsót, alaposan forgassuk át, öntsük fel a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kb. 6-8 perc alatt főzzük puhára. Két nagy merőkanállal vegyünk ki a zöldborsóból és egy külön edényben a tejszínnel, cukorral, citromlével együtt, botmixerrel krémesítsük. Öntsük vissza a lábosba, forraljuk fel, a mentával ízesítsük a főzeléket és azonnal, még forrón tálaljuk.