Mézes-fokhagymás ráknyársak

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. augusztus 10.

Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 24 nagyobb rák, tisztítva
  • 4 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 8 bambusznyárs

 

Elkészítés:

Forraljuk össze egy kisebb lábosban a pác hozzávalóit: a mézet, a bort, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd hagyjuk kihűlni.

A tisztított rákokat hármasával húzzuk fel a nyársakra, kenjük át őket alaposan a páccal (egy éjszakára akár hűtőbe is tehetjük). Forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt süssük készre.