Mézes-fokhagymás ráknyársak
Szerző:
2018. augusztus 10.
Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!
Hozzávalók 4 személyre:
- 24 nagyobb rák, tisztítva
- 4 gerezd fokhagyma, zúzva
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 8 bambusznyárs
Elkészítés:
Forraljuk össze egy kisebb lábosban a pác hozzávalóit: a mézet, a bort, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd hagyjuk kihűlni.
A tisztított rákokat hármasával húzzuk fel a nyársakra, kenjük át őket alaposan a páccal (egy éjszakára akár hűtőbe is tehetjük). Forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt süssük készre.