Zöldséges csirkenyársak
Szerző:
2018. augusztus 11.
Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g csirkemell
- 1 kisebb cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 közepes lilahagyma
- só, frissen őrölt bors
- 4 evőkanál olaj
- kis csokor friss rozmaringág
- 50 g olvasztott vaj
- 8 bambusznyárs
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk 2×2 cm-es kockákra, a cukkinit 1 cm széles karikákra, a paprikát és a hagymát pedig közel azonos méretű darabokra. A húst és a zöldségeket alaposan sózzuk, borsozzuk, majd egymás után húzzuk a nyársra őket. Kenjük át az olajjal és forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-3 percig süssük. Közben az olvasztott vajba mártott rozmaring csokorral kenegessük a nyársakat, hogy ne száradjanak ki.