Zöldséges csirkenyársak

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. augusztus 11.

Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g csirkemell
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 közepes lilahagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál olaj
  • kis csokor friss rozmaringág
  • 50 g olvasztott vaj
  • 8 bambusznyárs

 

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk 2×2 cm-es kockákra, a cukkinit 1 cm széles karikákra, a paprikát és a hagymát pedig közel azonos méretű darabokra. A húst és a zöldségeket alaposan sózzuk, borsozzuk, majd egymás után húzzuk a nyársra őket. Kenjük át az olajjal és forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-3 percig süssük. Közben az olvasztott vajba mártott rozmaring csokorral kenegessük a nyársakat, hogy ne száradjanak ki.