Bárány kebab

Szerző:Nők Lapja Egészség
2018. augusztus 12.

Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g darált bárányhús
  • 2 kisebb fehérhagyma
  • 1 kisebb lilahagyma
  • 1 kisebb csokor menta, finomra vágva
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • ½ evőkanál füstösebb édes pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • néhány csepp citromlé
  • 8 db bambusznyárs

 

Elkészítés:

A fehérhagymát vágjuk finomra, a lilahagymát pedig 2×2 cm-es kockákra. A darált bárányt, a fehérhagymát, a mentát és a római köményt dolgozzuk alaposan össze, ízesítsük sóval, borssal, majd formázzunk a masszából 2 cm átmérőjű gombócokat. Hármasával húzzuk bambusznyársra a gombócokat, és mindegyik közé tűzzünk egy-egy kocka lilahagymát. Forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt süssük aranybarnára, majd néhány csepp citromlével ízesítve, forrón tálaljuk.