Bárány kebab
Szerző:
2018. augusztus 12.
Elő a faszenet és a rácsot, indulhat a grillezés!
Hozzávalók 4 személyre:
- 800 g darált bárányhús
- 2 kisebb fehérhagyma
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 kisebb csokor menta, finomra vágva
- 1 evőkanál őrölt római kömény
- ½ evőkanál füstösebb édes pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- néhány csepp citromlé
- 8 db bambusznyárs
Elkészítés:
A fehérhagymát vágjuk finomra, a lilahagymát pedig 2×2 cm-es kockákra. A darált bárányt, a fehérhagymát, a mentát és a római köményt dolgozzuk alaposan össze, ízesítsük sóval, borssal, majd formázzunk a masszából 2 cm átmérőjű gombócokat. Hármasával húzzuk bambusznyársra a gombócokat, és mindegyik közé tűzzünk egy-egy kocka lilahagymát. Forró grillen vagy serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt süssük aranybarnára, majd néhány csepp citromlével ízesítve, forrón tálaljuk.